Το Μεξικό θα αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη ζώνη ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA) αν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφασίσει να υπογράψει μια επιστολή προς το Κογκρέσο για να αποφασιστεί εάν θα κινηθεί η διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από την τριμερή συμφωνία, τόνισαν την Τετάρτη τρεις πηγές προσκείμενες στη μεξικανική κυβέρνηση μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Νωρίτερα, τόσο το Reuters όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με τηλεγράφημα του αντίστοιχου Αθηναϊκού, μετέδωσαν πως η κυβέρνηση του Καναδά είναι σχεδόν πεπεισμένη ότι ο Τραμπ θα ανακοινώσει σύντομα πως η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αποχωρήσει από τη NAFTA. Η συναλλαγματική ισοτιμία των νομισμάτων του Καναδά και του Μεξικού και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις δύο χώρες κατρακύλησαν μετά τη μετάδοση της πληροφορίας.

Ο Τραμπ ενδέχεται να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την επιστολή ως το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί του για να αποσπάσει παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, καθώς παρότι θα κινήσει μια εξάμηνη διαδικασία αξιολόγησης, δεν θα σημάνει κατ' ανάγκην την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Ωστόσο τα άλλα δύο μέρη παραμένουν απρόθυμα να ικανοποιήσουν τις επιθετικές απαιτήσεις της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου, ειδικά όσον αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR